Työväenjärjestöt yhteiseen rintamaan natseja vastaan!

Työväenjärjestöt yhteiseen rintamaan natseja vastaan!

Itsenäisyyspäivänä maamme pääkaupungissa nähdään yhteisellä asialla ennennäkemättömän laaja rintama äärioikeiston järjestöjä, aina marginaalitoimijoista hallituspuolueen europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon Fortress Europeen ja julkisesti natsismiin sitoutuneen Pohjoisen Vastarintaliikkeen Suomen osastoon (ent. SVL). Vaikka 612-kulkue sanoutuu muodollisesti irti “puolueista ja muista järjestöistä”, tosiasiallisesti natsit ja heidän kanssaan liittoutunut äärioikeisto ovat tämänkin taustalla: irtisanoutumiset ovat yhtä vakuuttavia kuin perussuomalaisten ja laajemman hallituksen irtisanoutumiset rasismista.

Sellaisten natsien läheisten liittolaisten kuin Timo “hevosen kyrpä” Hännikäinen ja Teemu Lahtinen lisäksi samoihin muodostelmiin järjestäytyvät kaikenlaiset sovinistit, jotka eivät ehkä vielä ole natsien liittolaisia tai natsijärjestön jäseniä, mutta yhdessä joukossa he seisovat. He ovat lyöneet voimansa yhteen, eivätkä enää ole yhtä marginaalissa kuin aikaisemmin: hallituspuolueiden jäseninä on näitä natsien liittolaisia, ja poliittinen ohjelmakin on otettu heidän suunnastaan. Rajoja ei enää huudeta kiinni niin kovaan ääneen siksi, että rajat on jo laitettu kiinni, mistä todisteena karkoitukset, Migrin omituiset päätökset ja lukemattomat kuolonuhrit Välimeren pohjassa. Mikä oli aikaisemmin skandaali on nyt hallitsevan politiikan linja.

On selvää, että hallitus ja porvaristo karsastaa enemmän vasemmistoa kuin natseja. Liberaalit ovatkin kilpailleet siitä, kuka pitää kaikista parhaiten muotoillun puolustuspuheenvuoron natseille. Vaikka fraasi “kahdesta ääripäästä” on saanut naurettavia piirteitä Jimi Karttusen kuoltua SVL:n jäsen Jesse Torniaisen lentopotkaistua hänet asfalttiin, samaa logiikkaa yritetään soveltaa edelleen eri keinoin. Mikäli nämä “kaksi ääripäätä” – rasistit ja heidän vastustajansa – ovat liberaalille keskustalle (johon nämä kaksi ääripäätä ovat äärimmäisiä suhteessa) yhtä pahoja, paljastuu liberaali kapitalismi hallitun rasismin politiikaksi, mitä vastaan rasismin lopettaminen ja avoin raakalaisuus kulkevat. Näistä kahdesta vaihtoehdosta pitäisi olla helppoa valita.

Liberaalille poliittiselle suuntaukselle on tietysti vaikeampaa lähteä sitä suuntausta vastaan, joka virtaa sen omista perustoista: liberaalien ylläpitämät hyväksikäyttävät suhteet työläisiin koti- ja ulkomailla ovat sukua niille, joita fasistitkin rakentaisivat.  Se sorto ja riisto, mikä liberaalin imperialismin puitteissa esiintyy, saisi vain “täydellisemmän” muodon fasistien päästessä valtaan. Liberaali tänään saattaa hyvinkin olla fasisti huomenna, sillä työväenluokan kurittaminen ja hajottaminen rasismin (ja muun väkivallan) kautta kaikkialla maailmassa on molemmille mieluista.

Natsien ja äärioikeiston marssiin on vastaukseksi ehdotettu kaikenlaista omituista: hiljaista tuijottelua teiden vieristä, huomiotta jättämistä ja paremmin äänestämistä. Kommunistinen nuorisoliitto uskoo ennemmin joukon äänen voimaan, siis siihen voimaan, joka tuntuu työväenluokan toivottaessa yhteen ääneen natsit helvettiin Helsingistä, ja kaikkialta muualtakin. Siksi annamme tukemme ‘Helsinki ilman natseja’ -mielenosoitukselle ja kehotamme jäseniämme osallistumaan siihen.

Me toivomme, että kaikki muutkin työväenjärjestöt liittyvät yhteiseen rintamaan natseja vastaan. Se ei vaadi muiden osallistujien poliittisten ohjelmien omaksumista, se vaatii vain sen, että tartumme yhdessä selkeään tehtäväämme torjua natsien nousu valtaan.

Lisäluettavaa