Onnistunut liittokokous päätettiin toiveikkaisiin tunnelmiin

Lauantaina opintotoiminnalla 17.7. alkanut ja sunnuntaina 18.7. teknisellä kokouksella päättynyt tapaaminen herätti osanottajissa toivoa siitä, että toiminta lähtisi uuteen nousuun. Taistelutahtoa löytyi vuoden teemaksi asti, samoin kuin uuden liitto-organisaatiokomitean perustamiseen ja lehtityön uusimiseen perustaa myöten, mikä tarkoittaa tähän asti liiton lehtenä toimineen PisteKomin kokonaisvaltaista uudistumista nimeä ja julkaisutapaa myöten.

Nuorien kommunistien toimintaa tuettiin talousteorian perusteiden kertaamisella, kirjoitustyöpajalla ja laaja-alaisella keskustelulla esimerkiksi valtioteoriasta ja sosialismin/kommunismin luonteesta. Tapaaminen ei kuitenkaan ollut huumorintajuton, vaan sekaan mahtui paljon naurua. Eräs osanottaja totesikin, että tämä oli parhaimman liittokokouksen lisäksi myös hauska liittokokous.

Uusi liittoneuvosto, joka sai paljon vastuuta osastojen järjestämisessä parempaan organisatoriseen kuntoon, koostuu nyt joensuulaisesta puheenjohtaja Toni Kallioisesta, tamperelaisesta taloudenhoitaja ja varapuheenjohtaja Minna Mentulasta, pääsihteerin työhön palaavasta oululaisesta Tuukka Koirikivestä, ja tiedottajan rooliin siirtyneestä tamperelaisesta Max Anttilasta. Uutta verta saatiin varsinaiseen jäsenistöön seinäjokelaisesta Lara Aslanista . Kaksi varajäsentä otettiin tuoreempien rekrytoitujen joukosta, Tampereelta Jan-Patrick Bollström ja Helsingistä Heli Näri.