Lakkoon ja pidemmälle!

Nyt on aika yhdistyä. Kommunistinen nuorisoliitto osallistuu mielenosoitukseen 18.9. vastustamaan Sipilän hallituksen leikkauksia ja tukemaan leikkauspolitiikan vastaista liikettä. Oikeudesta ihmisarvoiseen elämään ei saa neuvotella, vaan siitä on kamppailtava.

Tärkeintä työläisille, lapsille, opiskelijoille, eläkeläisille ja koko työväenluokalle on se, että ihmisten elintasoa kurjistava politiikka lopetetaan. Tämä edellyttää sitä, että mielenosoituksia ja lakkopäiviä jatketaan niin kauan, kunnes leikkauspolitiikka loppuu ja hallitus on pakotettu eroamaan. On toivottavaa, ettei ammattiyhdistysliike tai eduskuntavasemmisto aseta kansan edusta eriäviä tavoitteita, sillä tämä ei ole merkityksetöntä painia maltillisista palkkaratkaisuista tai ylimääräisistä lautakuntapaikoista. Nyt kamppaillaan kansalaisten elämästä. Ratkaisevia politiikan muutoksessa ovat jälleen joukkoliikkeet, aivan kuten hyvinvointivaltiota tehdessäkin.

Leikkaukset eivät ole välttämättömiä vaan ne ovat poliittinen valinta. Samalla kuin hallituksen ministerit itkevät krokotiilinkyyneleitä Suomen taloudellisesta tilanteesta, selvitys toisensa perään osoittaa Suomen rahoitusmarkkinoiden olevan vakaalla pohjalla. Ainoa aito Suomessa vellova kriisi jää täysin vaille hallituksen huomiota: köyhiä on jo miljoona, ja ihmisten perusturva on romutettu.

Kommunistinen nuorisoliitto kehottaa lakkoliikkeen laajentamista yleislakkoon. Me vaadimme hallituksen eroa. Kansanliikkeen on jatkettava toimintaansa, kunnes tämä ihmisarvon edellytys on saavutettu.
suurlakko