KomNL Helsinki kutsuu vastustamaan natseja

Kommunistisen nuorisoliiton Helsingin osasto osallistuu A-ryhmän ja Helsingin Vasemmistonuorten järjestämään Helsinki ilman natseja -mielenosoitukseen 6.12.2017. Kutsumme paikalle kaikki, jotka eivät hyväksy fasistien aatemaailman levittämistä kaduillamme.

Mielenosoitus vastustaa tänä vuonna neljättä kertaa järjestettävää 612-marssia. 612 markkinoi itseään isänmaallisena mutta muutoin epäpoliittisena tapahtumana, jota nimellisesti järjestää 612.fi-yhdistys. Kyseisellä yhdistyksellä on kuitenkin vahvat siteet äärioikeistolaiseen Suomen Sisuun. Marssille on näkyvästi osallistunut myös Pohjoismainen vastarintaliike, joka on viime vuosina tullut tunnetuksi muun muassa Jimi Karttusen kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä ja järjestön kieltämiseen tähtäävästä oikeudenkäynnistä. PVL on Ruotsista johdettu avoimen fasistinen järjestö, joka tähtää mm. Suomen valtion lakkauttamiseen pohjoismaisen natsivaltion nimissä.

Kommunisteina meillä on erityinen asema fasismin vastustamisessa. Aatteen kannattajat haluavat kitkeä kommunismin juurineen ja tuhota sen lopullisesti valkoisen ylivallan tieltä, orjuuttaen työväenluokan ja sortaen vähemmistöjä aina kansanmurhaan asti. Fasismi on mädäntyvän kapitalismin kriisistä ponnistava ilmiö, joka saa voimansa mm. leikkauspolitiikan aiheuttamasta ahdingosta, kun oikeistopopulismi kaappaa politisoituvat kansalaiset. Fasistien, myös PVL:n, tyypillinen retoriikka on kapitalismin ja “eliitin” vastaista, mutta tosiasiassa fasismi sopii kapitalismin kanssa täydellisesti yhteen. Fasismi tähtää kommunismin tuhoamiseen, eikä vastusta kapitalismille tyypillistä yksityisomistusta, sortoa tai luokkajakoa.Tästä yksi osoitus on miljonääri J. Kärkkäisen rahallinen tuki PVL:lle. Avoimen rasistinen rajat kiinni -politiikka ei tähtää yleiseen suomalaiseen etuun, sillä sellaista etua ei olekaan – pikemminkin se tähtää porvarien rikastuttamiseen ja työväenluokan hajottamiseen tappeleviksi jengeiksi.

Kutsummekin kaikki natsien vastustajat, puoluekantaan katsomatta, osoittamaan mieltään äärioikeistoa vastaan itsenäisyyspäivänä. Vaikka fasismi on vain kapitalismin oire, josta ei päästä lopullisesti eroon ennen kapitalistisen järjestelmän kumoamista, se on aatteena riittävän vaarallinen että sen etenemistä kannattaa vastustaa yhteisenä rintamana. Helsinki ilman natseja on väkivallaton mielenosoitus, joka kysyy kansalaisilta: hyväksyttekö fasismin?

Lisätietoa tapahtumasta löydät tästä.