Epätoivon työmarkkinat

Epätoivon työmarkkinat

Turkua järkyttänyt isku on koko maassa nostanut pintaan kansallissosialistista liejua, jonka väitettiin jo vajonneen kaiken uudelleentulemisen ulottumattomiin. Ainoat rasistit ja vastustajamme eivät silti ole niitä, jotka haluavat toteuttaa joukkotuhontaa ja rotuhygieniaa.

Kokoomuksen kansanedustaja Kai Mykkänen puhui sivu suunsa A-studiossa, kun paljasti, että ilman Turun iskua ei tiedustelulakia oltaisi voitu ajaa yhtä vahvasti läpi: “tragedia tarvitaan”. Vastaavasti tiedustelulakia ei tarvita, ei ainakaan estämään tällaisia iskuja: tekijä oli jo tiedossa. Perusoikeuksien murentaminen on tosiasiassa tavoitteena aivan eri syistä.

Mykkänen (kok.), Vanhanen (kesk) ja Halla-aho (pers.) ovat A-studiossa valmiita toteuttamaan jopa poliisin mielestä tarpeettomat palautuskeskukset. AL

Kokoomus ja keskusta ovat valmiita rankaisemaan “laittomasti maassa olevian piilottamisesta“. HS

Keskustan ja kokoomuksen ehdokkaat varovat ottamasta kantaa oikein mihinkään: he varaavat mahdollisuuden toimia juuri niin kuin Halla-aho ehdottaa, ottaa perussuomalaiset hallitukseen jos se parhaiten heidän intressejään palvelee. He eivät suinkaan ole yhteensovittamattomia, kuten aikaisempi yhteinen hallitustaival on näyttänyt: he ovat samalla pääoman asialla, vaikka heillä on eronsa.

Tämä on kokoomuksen asenne koko työväenluokkaa kohtaan: teeskenneltyä välittämistä ja huolenpitoa, todellista riistämistä.

Kokoomuksen ja muiden kyynisten liberaaliporvareiden huoli pakolaisista ja muista rasistisen väkivallan uhreista on hyvin näennäistä. Yhtäällä he haluavat vastaanottaa enemmän pakolaisia, mikä yksinään olisi hyvä ja toivottava asia, mutta toisaalla he näyttävät olevan erittäin halukkaita heikentämään heidän oikeusturvaansa ja hyvinvointia, helpottamaan heidän kurittamistaan. Tämä on kokoomuksen asenne koko työväenluokkaa kohtaan: teeskenneltyä välittämistä ja huolenpitoa, todellista riistämistä.

TS: Kokoomus haluaa luopua ulkomaisten työntekijöiden työlupien tarveharkinnasta – perusteena työvoiman kova kysyntä
“Työluvan saamiseen menee nykyisin keskimäärin neljä kuukautta ja se on yrityksille ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen mukaan ihan liian pitkä aika. Mykkänen arvioi, että yritykset rekrytoisivat Suomeen joitakin tuhansia ihmisiä lisää, jos työlupien tarveharkinnasta EU- ja Eta-alueen ulkopuolisille ihmisille luovuttaisiin.”

Verkkouutiset: Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki purkaisi työehtosopimusten yleissitovuuden heti.

Tavoitteena on epätoivon työmarkkinat:

Työläisiä, jotka joutuvat kamppailemaan jokaisella työpaikalla erikseen omista eduistaan. Yleissitovuus tällä hetkellä estää paikallista “sopimista” heikentämästä työn ehtoja. Porvareita, joilla on varaa valita työläisistä ne, jotka suostuvat tekemään sanelluilla ehdoilla työtä. Kun tukia ja turvia leikataan aina vain, niin työläiset joutuvat “vapaaehtoisesti” ottamaan vastaan minkä tahansa työpaikan, oli sen palkka sitten surkea tai surkeampi.

Työläisiä, joita on aina vain helpompaa kurittaa. Hallituksen “kärkihankkeiden” jälkeen karkotettavissa olevilla työläisillä voidaan korvata ne, joiden kurittaminen osoittautuu liian vaikeaksi. Jos nämä työläiset eivät tottele, he saattavat menettää työpaikkansa, ja työtön on voimattomampi vastustamaan karkotustaan. Jos nämä karkotettavissa olevat työläiset nousevat näkyviin, esimerkiksi työtaistelulla, he voivat muuttua kohteiksi. Tiedustelulain jälkeen rasistiseksi osoitetun poliisivaltion voimat lisääntyvät runsaasti, mikä voi tarkoittaa vain työläisten omien voimien vastaavaa heikkenemistä.

Long Play: Rasismi rehottaa poliisien salaisessa Facebook-ryhmässä
Kun Iltalehti 9. maaliskuuta 2017 uutisoi turvapaikanhakijan hirttäytymisyrityksestä Helsingin rautatientorilla, eräs poliisimies kommentoi: Edes tota noi ei osaa.

Työläisiä, jotka on aina vain helpompaa usuttaa toistensa kimppuun. Kun yleissitovuus on purettu, kun “työttömien reserviarmeija” on paisunut tarpeeksi, kun kurinpito on tarpeeksi helppoa ja elämä tarpeeksi vaikeaa, harhaanjohdetut työläiset etsivät syitä kurjuudelleen. Sen sijaan, että he syyttäisivät hallitsevaa luokkaa, he syyttävät toisiaan. Sen sijaan, että he tunnistaisivat kapitalismin lainalaisuuksien ja porvarillisen vallan johtaneen tähän tilanteeseen, he selittävät tilanteen “globalismilla”, tai kenties sillä, että tämä on kapitalismin vääristymistä tai korruptiota. He eivät tunnista todellista vihollistaan pääomassa ja sen asianajajissa.  He erehtyvät uskomaan porvareiden kaupittelemaan kansalliseen yhtenäisyyteen, toisin sanottuna he erehtyvät uskomaan luokkien yhtenäisyyteen.

Liitot on otettava takaisin työläisten demokraattiseen ohjaukseen, taistelemaan työläisten eduksi

Me tarvitsemme toivoa, me tarvitsemme voittoja, jos haluamme välttää katastrofin. Voittoja ei tule kukaan tarjoamaan ulkopuolelta työväenluokalle, vaan ne täytyy ottaa itse, itsejärjestäytymisellä ja omalla, pohjalta ponnistavalla kamppailulla. Ammattiliitot, joita ei voi tässä seisahduksen häpeällisessä tilassa kutsua liikkeeksi, ovat byrokratisoituneet, hukkuneet porvarilliseen virtaan. Lakkouhat puretaan pelkällä lirkuttelulla, ja sotakirstuksi kelpaavat sadat miljoonat eurot jäävät kasaantumaan pääomaksi liittopomojen eduksi. Liitoilla olisi varaa käydä suureenkin lakkotaisteluun, mikäli epädemokraattisten liittojen johdot niin haluaisivat tehdä, ja historiallisesti tällä tavalla on ollut mahdollista puristaa voittoja porvareista. Liitot on otettava takaisin työläisten demokraattiseen ohjaukseen, taistelemaan työläisten eduksi.

Työväenluokan etu on päihittää sekä liberaaliporvarit, jotka raottavat rajoja vain riistääkseen jokaista meistä entistä kauheammin, ja ne, jotka kuvittelevat rajojen kiinni sulkemisen auttavan mihinkään ongelmiin – rajat ovat jo kiinni, mistä todistaa piikkilanka-aidat, kuolleet Välimeren pohjassa ja Migrissä toteutettu karkotuskilpailu. Työväenluokan etu on turvata vapaa liikkuvuus työväenluokalle, huolimatta kansallisuudesta, ja alistaa pääoma hallintaansa, määräysvaltansa alle.